SOBERtober

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 13:30

Oktober: De maand van stoptober

SOBERtober

Oktober is toch wel de maand dat veel mensen beslissen om het even “rustiger” aan te doen. De zomer is voorbij, een periode waarin je je even lekker heb laten gaan. Door het thuiszitten vervagen de grenzen tussen een avondje uiten een nieuwe gewoonte. De één drinkt minder omdat de horeca "gesloten" is/was, maar de ander ongemerkt toch wel een beetje meer! Uit onderzoek is gebleken dat een maandje geen alcohol amper iets veranderd, je word er dus niet ineens een gelukkiger mens van. Jammer, want dat is nu net wat je wil, toch?! Je kunt dus beter niet 1 maand geen alcohol drinken maar beter 3 maanden geen alcohol!

 

Iets in de zin van: Alcohol vrije herfst! 🍂

 

Wie vandaag start, proost weer met Oud en nieuw. Aan het einde van de rit heb je toch mooi drie maanden nuchterheid in je zak! Vooruit, stiekem een glas vino met de kerstdagen tellen we dan niet mee.

 

En dan de voordelen van 3 maanden geen alcohol drinken? Om te beginnen met een stralende teint, het geeft je huid eindelijk de tijd om nieuwe cellen aan te maken en haar natuurlijke elasticiteit te herstellen. Alcohol haalt er namelijk alle elasticiteit uit, wat het veel sneller doet verouderen.. help RIMPEL alert! Daarnaast slaap je veel beter omdat de diepe slaap zich helemaal normaliseert. Je lever moet enorm hard werken om alcohol af te breken en om alles af te kunnen voeren kan je lichaam niet rusten, het kan daar wel 4 dagen last van hebben. Reken dus maar uit als je elke week een glaasje mee pakt. Door beter slapen denk je helderder na en kun je sneller handelen. Je hebt meer focus en je bent veel scherper. Het is ook in voordeel van je figuur. Want vergis je niet in de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt als je alcohol drinkt. Bijvoorbeeld met een glas rode wijn zit je, als je er dagelijks één drinkt, al aan de 574 calorieën binnen een week. Binnen een maand zijn dat 2.296 calorieën. Oepsie.. dat wist je zeker niet?

 

Er gaan bij mij geregeld weekenden voorbij dat ik geen alcohol drink, zonder dat ik daarbij nadenk. De tijd van ELK weekend 10 glazen vino liggen 10 jaar achter me. Gelukkig! Dat zou ik ook niet meer trekken, onze kleine koter van 4 jaar staat ook in het weekend voor 07:00 naast ons bed staat. Toch doe ik hier wel aan mee, niet een maand maar ik ga voor drie. Wat zijn 90 dagen nou? Zul je straks zien hoe fit, slim en slank ik het nieuwe jaar in ga. Ik kruip de aankomende weekenden zoveel als mogelijk met een kop thee, Netflix en een dekentje tegen mijn hubby aan op de bank. Want zeg nou zelf? Daar is de herfst toch wel heel lekker voor.

 

Doe jij met mij mee?

 

Liefs,

 

Stephanie

 

 

To be continued... 

Reactie plaatsen

Reacties

Hilly Briede
3 jaar geleden

Lieve Stephanie wat heb je dat leuk verteld en heel goed van jou om er zo over te denken .hopelijk doen vele het jou na !!liefs oma xxx