Edelsteen kettingen

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 12:00

Doordat edelstenen op energetisch niveau werking (en wij volledig uit energie bestaan) kan je als mens van de kracht van een edelsteen profiteren. Om gebruik te maken van de krachten dien je veel in contact te komen met de edelsteen. Niet dus 1x per week uit een kast halen en even aanraken. Nee, je wil de energie in je opnemen, de steen moet dichtbij genoeg zijn..

Edelsteen kettingen


Vanaf vandaag heb ik nieuwe edelsteen kettingen toegevoegd aan de webshop. De laatste weken ben ik me meer in edelstenen gaan verdiepen en zo heb ik voor mij 3 stuks uitgekozen, die mijzelf het meest aanspraken. Naast dat de de edelstenen er stuk voor stuk prachtig uitzien hebben ze elk een andere kleur, werking en verhaal. Het is natuurlijk super om te weten wat die ene edelsteen voor werking heeft en wat hij symboliseert. Daar ga ik je meer over vertellen in deze BLOG, Op die manier heeft je sieraad nog een extra betekenis. Alle edelstenen zijn kleine natuur wondertjes en of je nu gelooft in de werking van edelsenen of niet, het idee erachter is prachtig.

 

Edelsteen: Rozenkwarts
Rozenkwarts is een roze kwartssoort.


Werking
Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde. Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies. Als rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust.
Rozenkwarts heeft een positieve werking op het hart en de bloedvaten, hoge bloeddruk, brandwonden, borst, longen, vruchtbaarheidsproblemen, apathie, duizeligheid, verwarring, vergeetachtigheid, dementie, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson en stressgerelateerde klachten en aandoeningen (zoals overspannenheid of burn-out). De steen is ook heel geschikt voor baby’s en kinderen.

 

Verzorging
Rozenkwarts kan in principe op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar fel zonlicht kan de kleur van rozenkwarts doen verbleken.

 

 

Edelsteen: Granaat
Granaat kan rood, oranje, bruin, geel, groen en zwart van kleur zijn.

 

Werking
Granaat is de perfecte steen voor situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht, energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop, moed, optimisme, levensvreugde, daadkracht en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrags- en denkpatronen worden verminderd. Het helpt Kundalini energie opstijgen.
Fysiek werkt granaat verwarmend en de steen vergroot het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Verder heeft de steen een positieve invloed op het bloed en de bloedsomloop, koude handen en voeten, het hart, de longen, seksualiteit, vaginisme, frigiditeit, vruchtbaarheidsproblemen bij de man en potentie problemen. Het kan ook ondersteunen bij een burn-out.

Verzorging
Granaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 

Edelsteen: Citrien

Citrien is een gele kwartssoort.

 

Werking

Citrien werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, rijkdom, succes, voorspoed en overvloed aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Maakt vrolijk en brengt vreugde! Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Het helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen.

Ook fysiek werkt citrien zuiverend, verwarmend en activerend. Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, darmen, milt, maag, alvleesklier, de spijsvertering en bloedcirculatie. De steen geeft energie en helpt bij vermoeidheidsklachten.

 

Verzorging

Citrien kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar te veel blootstelling aan fel zonlicht kan de steen verkleuren.

 

Welke edelsteen ketting zou jouw kunnen ondersteunen of welke spreekt jouw aan? 

 

Liefs,

Stephanie

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.