Laatste zonnige dagen

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 13:00

Vertrouwen is de eerste stap zetten, ook al zie je het hele pad nog niet..

Gister heb ik na een mega drukke dag zomaar eventjes een uurtje tijd genomen om naar het strandje hier in de buurt te gaan. Het horen van golvend water en een zacht briesje, van spelende kinderen ( onder ander mijn eigen prachtige dochter ) , gezellig geklets en het zonnetje op mijn gezicht maken me rustig en blij. Het is even een momentje van stil staan terwijl de wereld maar door draait, een momentje van besef dat in alle heisa het leven zo mooi kan zijn.

 

In mijn vorige en eerste blog heb ik laten weten dat ik er voor heb gekozen om gelukkig(er) te zijn. Dit gaat mij lukken door middel van meer te leven in liefde. Momentjes als naar het strand gaan en even je hoofd te legen zijn daar een onderdeel van. Maar ook de kleine dingetjes zoals een briefje in mijn dochter haar lunch box doen, een berichtje van je geliefde of zomaar een "Groet" van een willekeurig persoon die dag. Sociaal contact in wat voor manier dan ook maakt gelukkig. Want onthoud: gelukkig(er) zijn zit niet altijd in grote gebeurtenissen, aankopen of doelen. Geluk zit juist heel vaak in de allerkleinste dingen. Dingen waar je nu misschien niet eens aandacht aan besteed. 

 

Tijd voor jouw om dat dus te gaan veranderen, ik geef je 5 van mijn favoriete tips zodat je elke dag meer geluk gaat ervaren.

 

Begin de dag met een lach  

Een positieve houding leidt tot positieve ervaringen. Wie goed doet, ontmoet goed. Wees aardig tegen iemand anders en het zal je zelf ook beter doen voelen.


Neem elke dag tijd voor jezelf
 

Ga wandelen, lees een boek, speel met je huisdier of beweeg! Door te bewegen, maak je je hoofd ook leeg en kun je ontspannen. Door een momentje voor jezelf te nemen ga je lekkerder in je vel zitten.

 

Zie het perspectief

Er gebeuren positieve en negatieve dingen in je leven. Het belangrijkste is de manier waarop je hiermee omgaat. Het grotere plaatje zien, dus niet 1 aspect maar ook alles eromheen wat erbij hoort.

 

Droom groots

Durf te doen waar je van droomt en wees trouw aan jezelf, ook al geloof je nu nog niet dat je deze kunt realiseren. Wanneer je gelooft in de magie van de wereld, het universum en de magie van je eigen dromen en van het leven zal je zien dat er heel veel mooie dingen op je pad komen.

 

At last but not least:

 

Durf los te laten

Want je denkt dat jij alle touwtjes van je leven in je handen hebt. Dat jij controle hebt over alles wat er gebeurd. Dat jij de macht hebt, dat jij de besluiten moet nemen over jouw lotsbestemming, dat jij alles moet doen en dat is vermoeiend. Want het is vermoeiend om jezelf altijd maar weer te bewijzen. Om altijd sterk te zijn. Om altijd alle keuzes te maken. Daarom kan het zo fijn zijn om los te laten en om je over te geven. Om je over te geven aan de stroming van het leven. Want hoe hard jij ook je best doet, het leven verandert. Hoe graag jij ook wilt dat de dingen gebeuren op de momenten dat jij dit wilt, het leven kent zijn eigen weg. 

 

Als je bewuster wilt worden van alle kleine geluk momenten, kun je proberen af en toe met andere ogen naar de wereld te kijken. Dat ben ik zelf namelijk ook aan het proberen. Vergeet vooral niet: Als je het niet probeert, gaat het sowieso niet gebeuren!

 

Ik ben ontzettend benieuwd waar jij jouw geluk uithaalt en of je één van deze tips om gelukkig(er)  te worden gaat gebruiken! Wat werkt voor jou? 

 

Liefs,

Stephanie

 

Reactie plaatsen

Reacties

Chantal Stigter
3 jaar geleden

Trots op jou schat 😚🙋‍♀️

oma hilly
3 jaar geleden

Lieve Stephanie, kind je hebt me gewoon ontroerd toen ik je blogs gelezen had , wat ben je een prachtige meid en wat sta je goed in het leven ga zo door ik ben trots op jou!! liefs oma xxxx